Volle container?

Een volle ondergrondse container: irritant, maar wat kun je er zelf aan doen?

Gemeente en politieke partijen als o.a. VVD en Leefbaar Rotterdam zijn continu op zoek naar oplossingen om het afvalprobleem de baas te blijven in Rotterdam.

Het restafval neemt toe en door het thuiswerken ook de hoeveelheid verpakkingsmateriaal. In combinatie met afvaltoeristen uit randgemeenten en stijgende kosten voor afvalverbranding zal dit de komende jaren een steeds grotere uitdaging gaan worden.

De gemeente probeert met o.a. sensors, controles en vraaggestuurd ophalen beter in te spelen op volle containers maar ook bewoners zullen hun steentje moeten bijdragen. Wat kun je er zelf aan doen?

  1. Je afval scheiden.
    Dozen klein maken en in de juiste container gooien. Niet de restafvalcontainer ermee volgooien of verstoppen. Dozen kun je soms ook prima hergebruiken voor het verzenden van pakketjes.
  2. Geen zakken naastplaatsen
    Is de container vol, loop even door naar de volgende container of laat je zak even in de tuin staan tot de volgende dag.
  3. Melden via MeldR app
    Meld een volle container of ander probleem bij de gemeente via de nieuwe MeldR app of licht de containeradoptant in je straat in.
  4. Containeradoptant worden
    Als containeradoptant krijg je gratis spullen om de omgeving van de container schoon te houden en een sleutel van de achterkant van de container waarmee je een eventuele verstopping snel zelf kunt verhelpen. Daarnaast krijg je een code waarmee je meldingen binnen 24 uur worden opgelost. Zorg dat elke container een adoptant heeft en maak in de straat duidelijk wie dat is zodat een probleem sneller verholpen wordt. Er zijn inmiddels al zo’n 1000 containers in Rotterdam gekoppeld aan een adoptant.

Meer info of adoptant worden:


https://www.rotterdam.nl/loket/containeradoptie/

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter