Bewoners boos over afsluiting boulevardGemeente neemt maatregelen op boulevard en stuurt al het verkeer een 30km zone in, bewoners Cypruslaan en hofjes achter de boulevard woedend.

Maatregelen om het gerace en patsergedrag te voorkomen zijn meer dan welkom op de Brandingdijk en Sicilieboulevard. Strenge handhaving met een aantal boa’s klinkt dan logisch maar de gemeente kiest voor een afsluiting van de boulevard.

In plaats van dat het verkeer dan over de doorgaande Laan van Avant Garde wordt gestuurd richting Kosboulevard had de gemeente vandaag de opdracht gegeven aan een aantal verkeersregelaars om al het strandverkeer een 30 km zone bij de Cypruslaan in te sturen met hofjes en woonerven waar kinderen normaal gesproken veilig kunnen spelen.

Met als gevolg geirriteerde strandbezoekers die vol gas de hofjes in scheuren op zoek naar de laatste parkeerplaats of hun auto gewoon op de stoep zetten. De gevaarlijke verkeerssituaties zijn hiermee de wijk in verplaatst, naar een gebied waar je ze niet wil hebben.

Een steekproef door het buurtpreventieteam van het verkeer in de 30 km zone liet een toename zien in het aantal auto’s van 800% zonder afsluiting van de boulevard.

Het Buurtpreventieteam kreeg vandaag tientallen klachten van bewoners die met de gemeente in gesprek willen over deze afsluitingen. Een bewoner gaf aan ‘mijn kinderen kunnen al niet veilig meer naar het strand maar zijn ze nu voor de deur in ons hofje ook al niet meer veilig? Wanneer gaan die boa’s eens echt handhaven?’

Het buurtpreventieteam was dan ook graag betrokken geweest bij het nemen van deze maatregelen aangezien dit team de wijk en de problematiek goed kent. Vandaag liep het team diverse rondes rondom de boulevard en sprak met bewoners.

Het laatste woord is dus nog niet gezegd over het verplaatsen van problemen in de wijk. Deze zomer is het nog overleven met te weinig parkeerplaatsen, een slechte wegindeling en te veel overlast en patsers rond de boulevard….

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter