Afval gaat steeds groter probleem worden

We laten meer thuisbezorgen, de kosten van het verbranden van restafval worden steeds hoger en omliggende gemeentes rondom Nesselande zijn of gaan over op een pasjessysteem of betaalde zakken. Hierdoor zal het afvaltoerisme nog verder toenemen en dus nog hogere kosten voor de gemeente Rotterdam en meer ergernis bij bewoners over volle containers en naastplaatsingen. Dit is met name een probleem in Nesselande/Zevenkamp en op Rotterdam Zuid. Hoe lang is dit nog houdbaar?

De gemeente Rotterdam neemt in tegenstelling tot Capelle het afvaltoerisme voorlopig voor lief ondanks zo’n 5 tot 8% extra kosten. De Rotterdamse VVD is voorstander van de nieuwe sensoren die het mogelijk maken om gerichter containers te legen. Tot nu toe is dit echter nog geen groot succes, het aantal volle containers neemt niet af en er wordt bezuinigd op stadsbeheer, waardoor naastplaatsingen langer blijven liggen en bewoners zich meer gaan ergeren aan de rommel op straat.

Een verslaggever van Rijnmond trok de schoenen aan en vroeg bewoners hoe die het ervaren.

Lees verder op Rijnmond.nl:

Zuidplassers dumpen illegaal hun restafval en zadelen Rotterdam en Capelle op met de rotzooi en hogere onkosten – Rijnmond

Leave a Comment