Nieuwe mobiele wijkhub in Nesselande

De nieuwe mobiele Wijkhub van de gemeente wordt woensdag 9 oktober in Nesselande geopend. De hub op wielen is een informatiecentrum en ontmoetingsplaats ineen.

‘De mobiele Wijkhub is heel toegankelijk voor bewoners’, vertelt wijknetwerker Hennie van der Goot. ‘Je staat buiten op het plein of bij de boulevard. Mensen lopen langs en vragen “Hé wat doen jullie hier?” en dan maak je makkelijk een praatje met elkaar. Nesselande heeft geen vaste Wijkhub, dus we leenden altijd de mobiele hub van onze collega’s van Handhaving. En nu kunnen we de nieuwe gebruiken voor onze wijk. Een hub mét zitjes waar je plaats kan nemen om in gesprek te gaan.’

Luisterend oor
Die gesprekken gaan over wensen voor de wijk en suggesties voor verbeteringen. Maar ook als mensen vragen hebben of klachten, kunnen ze er terecht. Wijkmedewerkers bieden een luisterend oor. ‘We zijn dichtbij voor signalen van omwonenden. Er is direct contact. Bewoners moeten kapotte lantaarnpalen of scheve trottoirtegels en andere mankementen zelf doorgeven via de MeldR app. Maar we kunnen bijvoorbeeld schakelen als iets niet goed is doorgekomen of afgehandeld.’   

Opening
Woensdag 9 oktober staat de mobiele Wijkhub van 12.00 tot 14.00 bij de Cypruslaan tegenover Huis van de Wijk De Kristal.

Voor de opening rijdt de wijkhub om 14.00 uur van de vaste standplaats naar de andere kant van het plein bij Brasserie Lookies. Daar verricht wethouder Simons om 15.30 uur de opening. De Wijkhub staat er tot 16.00 uur.
 

  • Elke woensdag staat de mobiele Wijkhub op het Maltaplein (Cypruslaan/Maltaplein) van 12.00 tot 15.00 uur.
  • Heeft u meldingen? Geef deze door via de MeldR app

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter