Afsluitingen hoofdweg

𝐀𝐟đŦđĨ𝐮đĸ𝐭đĸ𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐇𝐨𝐨𝐟𝐝𝐰𝐞𝐠 𝐝𝐨𝐨đĢ 𝐰𝐞đĢ𝐤 𝐚𝐚𝐧 đ¯đĸ𝐚𝐝𝐮𝐜𝐭 🚧 | De constructie van het viaduct in de A16 over de Hoofdweg is in slechte conditie. Dat bleek tijdens de voorbereidingen voor de renovatie ervan. Het viaduct wordt helemaal vervangen. En dat is een stevige klus omdat er weinig ruimte is. Ook ligt het op een van de drukste punten in de regio.

𝐒đĨ𝐨𝐩𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐛𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧 🏗ī¸
De aanpak is als volgt. Er komt een tijdelijke wegverlegging aan de westzijde van het viaduct. Zo kan het verkeer tijdens het werk gebruik blijven maken van de A16 richting Dordrecht. Dit voorjaar wordt het viaduct gesloopt. Direct erna komt aan de oostzijde een tijdelijke hulpbrug. Dan kan ook het verkeer richting het Terbregseplein doorrijden. Daarna start de bouw van het nieuwe viaduct.

𝐀𝐟đŦđĨ𝐮đĸ𝐭đĸ𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐨đĻđĨ𝐞đĸ𝐝đĸ𝐧𝐠𝐞𝐧 ↩ī¸
👉 Oprit Prins Alexander (27) is vanaf maart 2024 dicht voor al het verkeer tot en met eind 2025.
👉 De Hoofdweg is in beide richtingen dicht van 29 april tot en met 21 mei 2024.
👉 De A16 wordt meerdere keren afgesloten. De grootste afsluiting is in het Hemelvaartweekend van 8 mei tot en met 13 mei 2024.

De A16 Rotterdam, inclusief het viaduct over de Hoofdweg, gaat eind 2025 open.

𝐀𝐚𝐧đĻ𝐞đĨ𝐝𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐛đĸ𝐧𝐚đĢ đŸ’ģ
Benieuwd naar de vervanging van het viaduct Hoofdweg/A16? Volg het webinar (online) op dinsdag 13 februari om 19.30 uur. Je kan je aanmelden via 👉 www.a16rotterdam.nl.

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter