Evenementen in Nesselande

Wethouder Kasmi heeft de wijkraden in Rotterdam gevraagd om input over het evenementenbeleid. Het Oeverpark in Nesselande is 1 van de evenementenlocaties.

Onder andere over of er aanpassingen nodig zijn aan de 20 evenementenlocaties die er nu zijn en of er ook nieuwe evenemententerreinen wenselijk zijn.

De Wijkraad Nesselande heeft de wethouder laten weten dat er wat betreft Nesselande geen aanpassingen aan de locatie nodig zijn en dat een extra evenementenlocatie in Nesselande niet wenselijk is.

De wethouder geeft aan dat er (n.a.v. de motie Last Mile) extra aandacht komt voor de in- en uitstroom van bezoekers richting o.a. evenementen in het Oeverpark in Nesselande en de impact die dat heeft op de omgeving. De maatregelen worden per evenement bepaald mede op basis van de signalen uit de omgeving. Denk aan stewards, vuilnisbakken en plaskruizen langs de route, toezicht en handhaving etc.

De Wijkraad Nesselande heeft bij de wethouder aangegeven dat er na evenementen soms sprake is van overlast in de wijk, zoals wildplassen en vernielingen en dat daar beter op moet worden toegezien.

Het parkeren bij evenementen in Nesselande wordt steeds meer een uitdaging nu o.a. het Noorderstrand is volgebouwd (dit scheelt erg veel parkeerplaatsen) en het Common Green binnenkort ook niet meer als overloopveld gebruikt kan worden. De Wijkraad vraagt de wethouder om met alternatieven te komen om de parkeeroverlast in de wijk tijdens evenementen te beperken.

De input van de wijkraden (ook over andere aspecten zoals duurzaamheid en regeldruk bij organisatoren) zal worden verwerkt in een totale evaluatie die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Foto: Sylvester Lobé Fotografie

Gerelateerde berichten

Een gedachte over “Evenementen in Nesselande”

  1. Mevrouw M van Oossanen

    Evenementen prima maar waar ik bezwaar tegen heb is dat precies voor ons flat 2toiletten en 1 pisbak staan waar wij precies op kijken, gewone toiletten oké maar geen pisbak. vorig jaar heb ik hier ook een klacht ingediend het is een smerig ding waar je dagen tegenaan moet kijken hoe mannen staan te plassen weg met die dingen voor de huizen.

laat een reactie achter