Aanpak zwerfafval op strand Nesselande

De hoeveelheid afval op het strand Nesselande zorgt voor overlast bij bezoekers en bewoners. Deze zomer neemt de gemeente een aantal maatregelen om dit te verminderen.Op zomerse dagen is het druk op het strand. Niet iedereen ruimt zijn of haar afval op. Sommige bezoekers laten het bijvoorbeeld achter op de plek waar ze hebben gezeten. Andere zetten het naast de prullenbak neer als die vol is. Al dit afval zorgt voor overlast.

De Behavioural Insights Group Rotterdam onderzocht vorig jaar wat de gemeente hieraan kan doen en deed een aantal aanbevelingen. Als eerste staan er vanaf 1 juni dertig afvalbakken op de boulevard. Ze komen in eilanden van drie naast elkaar. Bij elk eiland staat een bord zodat iedereen van alle kanten kan zien waar ze hun afval kwijt kunnen. Elke afvalbak is bestickerd met een foto van een schoon strand.

Vanaf 2 augustus verwijdert de gemeente een deel van de prullenbakken die op het strand staan. Om te zorgen dat bezoekers hun afval verzamelen en in een van de bakken op de boulevard weggooien, deelt de gemeente op warme dagen afvaltasjes uit bij de ingangen van het strand.

Leave a Comment