Eerste collectieve zonnedaken van bewoners coöperatie Alex Energie

BEWONERS DELEN ZONNEDAK IN ALLE WIJKEN VAN PRINS ALEXANDER

Op dit moment kunnen bewoners in alle wijken dus ’s Gravenland,Het Lage Land,
Kralingse Veer, Nesselande, Ommoord, Oosterflank, Prinsenland en Zevenkamp
een obligatie kopen in de zonnedaken die Alex Energie ontwikkelt. Dit is een belangrijke stap in de verduurzaming van Prins Alexander waarbij het geld in de wijk blijft. Winst voor het klimaat, winst voor de wijk en winst voor de bewoners.

Het Rotterdamse Sportbedrijf heeft samen met de gemeente Rotterdam de daken van de gymzalen aan de Tattistraat (Prinsenland) en Het Lagelandsepad (Het Lage Land) voor de komende 15 jaar beschikbaar gesteld aan het bewonersinitiatief Alex Energie. De opbrengst van de zonnepanelen die Alex Energie hierop gaat leggen blijft in de wijk. Een deel gaat in een Wijkfonds van Alex Energie en 2,5% gaat naar de bewoners die hierin hebben geïnvesteerd.

“Bewoners die geen zonnepanelen op hun dak kunnen of willen hebben kunnen hierdoor toch zonne-energie produceren”, aldus Donald van den Akker, voorzitter van Alex Energie. “Maar nog belangrijker is dat bewoners hiermee samen eigenaar worden van die grote energietransitie. Meedoen is belangrijk want alleen gezamenlijk kunnen we omgaan met die energietransitie!”

De daken zijn echter niet heel groot dus het advies is om niet lang te aarzelen. Op is op. Voor meer informatie en meedoen ga je naar www.alexenergie.nl/zonnedaken/

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter