Elk kind een eigen fiets.

Voor veel kinderen in Rotterdam is dat helaas niet zeker door de financiële thuissituatie. En dat moet anders. Gemeente Rotterdam en ANWB starten daarom met een lokale inleveractie voor kinderfietsen.

En daarom ook de oproep aan de nesselanders. Heb jij één of misschien zelfs wel meerdere kinderfietsen over? En zijn deze nog in een redelijke tot goede staat? Doneer ze dan en help een kind om meters te maken.

Hoe werkt het?
U kunt fietsen inleveren bij een van de 10 aangesloten Rotterdamse partners in de stad. Alle fietsen krijgen uiteindelijk een kwaliteitscheck én opknapbeurt. Op deze manier krijgt de fiets een tweede leven. Als de opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden voor een veilige fiets, gaan ze naar een fietswerkplaats. Denk aan De Fietsenbank bij Het Gemaal in de Afrikaanderwijk, Stichting Pluspunt en de Hoekmaat in Charlois. Hier kunnen kinderen die nog geen fiets hebben én zich hebben aangemeld, een fiets komen ophalen.

Elk kind verdient een fiets
Elk kind moet veilig door Rotterdam kunnen fietsen. Om goed te leren fietsen, moeten ze meters maken in het verkeer. Liefst zo veilig mogelijk. En dat kan alleen met een eigen fiets.

Waar?
In Rotterdam kun je de fiets(en) op meerdere locaties inleveren. Meld de fiets aan via de ANWB-website en zoek een locatie bij jou in de buurt. Je leest hier ook waar de fiets precies aan moet voldoen. De inleveractie loopt tot en met 31 mei 2021.

Is het lastig om vanwege je financiële situatie aan een kinderfiets te komen, maar zou je er graag een willen? Meld je dan aan via de Verkeersonderneming.

Meer info:https://www.rotterdam.nl/nieuws/kinderfiets/

Leave a Comment