Rode bank op boulevard krijgt opknapbeurt

In de volksmond wordt hij al ‘De Rode Rookworst’ genoemd: het zitobject dat al sinds 2014 een plek heeft aan de rand van Nesselande op de hoek van de Siciliëboulevard en de Brandingdijk. De rode bank is een ontwerp van kunstenaar Yvonne Beelen en is samen met de omwonenden bedacht met als doel een ontmoetingsplek en wij-gevoel in de nieuwbouwwijk Nesselande te creëren, vandaar de naam WIJ-lande.

Nu na zeven jaar krijgt de bank een make-over. De onthulling vindt op zaterdagmiddag 24 juli 2021 plaats tijdens een feestelijke picknick. WIJ-lande: een plek van ons allemaal In het gebied naast de Zevenhuizerplas was ooit enkel grasland. Totdat er jaren terug de nieuwbouwwijk Nesselande werd gebouwd. Duizenden bewoners en persoonlijkheden streken er neer en bouwden er hun nieuwe thuis. In een nieuwe wijk is extra behoefte aan mogelijkheden tot verbinding en het creëren van een eigen identiteit.

In 2012 gaf kunstenaar Yvonne Beelen het idee voor WIJ-lande vorm, een zitobject van 50m2 als ontmoetingsplek en katalysator voor het WIJ-gevoel. Het ontwerp is geïnspireerd op de karakters van de bewoners van Nesselande. Sindsdien ontmoeten zij elkaar daar voor picknicks, barbecues of als herkenbaar afspreekpunt om vanaf daar samen activiteiten te ondernemen. Ook is het een plek waar fietsers of wandelaars hun tochtje onderbreken om voor een moment te genieten van de prachtige omgeving. Nieuwe look voor ‘De Rode Rookworst’

De naam mag dan wel WIJ-lande zijn, onder de bewoners van Nesselande heeft de bank de troetelnaam ‘De Rode Rookworst’ gekregen. Na jaren van gebruik was de bank op de hoek van de Siciliëboulevard en de Brandingdijk aan een opknapbeurt toe en daar maakte de kunstenares gebruik van om het niet alleen op te knappen maar er een nieuwe uitstraling aan toe te voegen.

Twee lokale kunstenaars uit Prins-Alexander, Monique Bouman en Roza Dzhakova, hebben ontwerpen gemaakt voor deze nieuwe look waaruit (oud)bewoners uit de wijk de definitieve versie hebben gekozen. Met de opknapbeurt wil Nesselande een nieuwe stimulans geven aan alle omwonenden om de ontmoetingsplek te gebruiken. Het nieuwe ontwerp wordt op zaterdag 24 juli onthuld.

Zaterdag 24 juli: feestelijke onthulling van het nieuwe WIJ-lande met picknick!

Op zaterdagmiddag 24 juli tussen 13:00 en 15:30 uur, wordt de nieuwe look van WIJ-lande feestelijk ingewijd met de mensen waar het kunstwerk voor is gemaakt: de Nesselanders! De kunstenaars zullen hier ook bij aanwezig zijn en er is een picknick. De buurt is uitgenodigd om met een kleedje aan te schuiven bij deze picknick. Er zijn voldoende plekken om op afstand van elkaar neer te strijken, maar het is aan te raden om op tijd te komen voor het heerlijke picknick-menu.

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter