Drie woonblokken van 9 en 4 lagen op Common Green

Bewoners rondom de Common Green wisten dat er ooit huizen gebouwd zouden gaan worden toen het bestemmingsplan werd gewijzigd van een middelbare school naar woningen. In april van dit jaar schrokken bewoners toch dat er op korte termijn al gebouwd zou gaan worden zonder dat er plannen of tekeningen waren getoond voor het Common Green. Terechte vraag van bewoners was: Hoe zouden de woningen en de indeling van het Common Green er uit komen te zien?

Naar aanleiding van vragen van Nieuws Nesselande .NL en het Algemeen Dagblad kwam de gemeente snel met meer informatie en een beloofde informatieavond. Er zouden drie woonblokken met 116 woningen komen langs de Wollefoppenweg en een groot gedeelte van het Common Green zou tot geruststelling van bewoners groen blijven.

Gisteren was de informatieavond en werden de eerste tekeningen getoond, die overigens nog door de welstandscommissie moeten. Bewoners hadden met name veel vragen en opmerkingen over de indeling van de rest van het Common Green. Een park met veel groen is wenselijk als het aan bewoners ligt, als het maar geen hangplek gaat worden.

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter