Stel je vragen op de dag van het ErfrechtOp vrijdag 18 juni a.s. is het de nationale Dag van het Erfrecht. Deze dag is in het leven geroepen om stil te staan bij een goede en correcte afwikkeling van een nalatenschap. Het thema van de Dag van het Erfrecht is dit jaar ‘Het onterfde kind’.

Het overlijden van een dierbare brengt veel emoties met zich mee. Daar bovenop komt het afwikkelen van de nalatenschap. Als vervolgens uit het testament van de overledene blijkt dat één of meer kinderen niets krijgen uit de nalatenschap, omdat zij zijn onterfd, kunnen grote spanningen ontstaan tussen die kinderen en de andere betrokkenen bij de nalatenschap. Dat kunnen de erfgenamen zijn, maar bijvoorbeeld ook een executeur. Een kind dat is onterfd heeft ook rechten, waardoor dat kind alsnog een bedrag uit de nalatenschap zou kunnen ontvangen. Het onterven kan eveneens tot onbegrip leiden, zowel bij de betreffende kinderen, als bij de andere betrokkenen. Die emoties, samen met alles wat er geregeld moet worden, de het afwikkelen van een nalatenschap tot een complex geheel.

Bij alles wat er speelt bij het afwikkelen van een nalatenschap is goede en deskundige bijstand van een erfrechtspecialist essentieel. Dat kan er namelijk voor zorgen dat de spanningen niet onnodig hoog oplopen, en dat het onterfde kind niet méér, maar ook niet minder ontvangt dan waar het recht op heeft.

Op de Dag van het Erfrecht op 18 juni a.s. is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen via 0180-820181 of om per e-mail via peet@peetadvocaat.nl uw vraag te stellen. U kunt ook kijken op www.peetadvocaat.nl. Mocht het op die dag niet lukken, dan kan dat ook op een ander moment.

Het belangrijkste is om te beseffen dat een erfrechtspecialist voor duidelijkheid kan zorgen en orde kan scheppen bij het afwikkelen van een nalatenschap. U bent daarvoor bij mij aan het juiste adres.

Jeroen Peet
Peet erfrechtspecialist & familie advocaat

www.peetadvocaat.nl

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter