Zwemclinics een succes

Zondag 11 juli waren er twee zwemclinics in de Zevenhuizerplas in Nesselande. De clinics waren voor kinderen. De jongste deelneemster was was zes, de oudste twaalf. 

Er was veel belangstelling, de clinics waren de eerste dag van inschrijving al vol.

‘Het is een aantrekkelijke combinatie van sport, spel en de kinderen iets bijbrengen,’ zegr de moeder van een zevenjarige deelnemer.

Trainer Manon Spruit leert ze de belangrijkste greep van reddingszwemmen, ze leert het verschil tussen zwembadwater en natuurwater en wat je moet doen bij kramp.

Het verschil tussen de twee groepen was zichtbaar. Een groep was duidelijk meer zwemvaardig, zij waren goed in staat om twee baantjes van vijftig meter in de plas te zwemmen. Voor de andere groep was dat wat veel.

Dat grote verschil in zwemvaardigheid maakt duidelijk dat kinderen ook na hun diploma regelmatig moeten zwemmen, alleen door het te doen krijg je zwemmen echt onder de knie. 

De clinics zijn georganiseerd door de werkgroep Zwemmen in de Zevenhuizerplas, onderdeel van Stichting Wonio. De gemeente maakt het financieel mogelijk dankzij een bijdrage uit de Opzoomermeesubsidie. 

Voor iedereen die de zwemclinic gemist heeft:
Op 25 juli organiseert de werkgroep Zevenhuizerplas een zomerduik. Het is een goede kans voor ouders om met hun kind te dansen en te zwemmen. 


Vind je het jammer voor je kinderen dat ze niet mee konden doen, zondag 11 juli? Klik dan hier om je aan te melden voor 25 juli, en zwem lekker mee met je kind:

https://zwemmenindezevenhuizerplas.nl/zondag-25-juli-zomerduik-nesselande/

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter