Levensreddende buurt-AED in Jannetje Merbiskade, Nesselande/Waterwijk geplaatst!

In Nesselande Waterwijk aan de Jannetje Merbiskade 18c is een Automatische Externe Defibrillator (AED) geplaatst.
Bij een hartstilstand kan een AED het hartritme weer herstellen door het geven van een elektrische schok.

Wekelijks krijgen 300 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Vaak totaal onverwachts. Bij een hartstilstand is er acuut levensgevaar. Direct starten met reanimeren én een AED inzetten kan levens redden.

Buurt-AED is een actie van de Hartstichting. Op initiatief van Duco de Ruiter en Peter Paludanus, bewoners van de Jannetje Merbiskade in Nesselande, is er een inzamelingsactie gestart met deelname van de gehele straat. Via de speciale website van BuurtAED.nl konden de donaties worden gestort. Door de samenwerking van de Hartstichting met Phillips is er bovendien korting op de aanschaf gekregen. En de plaatsing is verzorgd door samenwerking met buurtbewoners.

De Buurt-AED aan de Jannetje Merbiskade 18C, is aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners.
Zodra iemand in Nesselande/Waterwijk een hartstilstand krijgt en 112 wordt gebeld, dan ontvangen de burgerhulpverleners in de wijk via hun mobiel een oproep en kunnen zij de AED ophalen. Deze burgerhulpverleners kunnen heel snel bij het slachtoffer zijn en starten met reanimeren en de AED hanteren.
Een ambulance is er helaas niet altijd op tijd bij.

Het is belangrijk dat wijkbewoners weten dat er een AED hangt en hoe het oproepsysteem werkt. Want met deze Buurt-AED én de burgerhulpverleners kunnen levens worden gered!

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter