Opbrengst examenconcert Comenius College voor Oekraïne

Je houdt van zingen en doet eindexamen muziek. Wat is er dan mooier om je eindexamenconcert in een echt theater te doen? De havo- en vwo-eindexamenleerlingen van het Comenius College kregen die gelegenheid en lieten vrijdag 25 maart j.l. in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel dan ook hun mooiste performance zien. De opbrengst van de kaartverkoop en donaties (€ 1865,-)  ging naar Giro 555 voor Oekraïne. 

Het eindexamenconcert voor het vak muziek is voor het Comenius College niet nieuw: het is een echte traditie. Ook vorig jaar vond het plaats in het Isala Theater, toen helaas zonder publiek wegens de coronamaatregelen. Een livestream bood uitkomst, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als zingen voor een volle zaal. Gelukkig is dit jaar op elke stoel wel een trotse ouder, opa, oma, docent of medeleerling te vinden. Zij krijgen nummers te horen als Piano Man van Billy Joel, prachtig gezongen door Lelie, en David Bowie’s Life on Mars?, waar Micah een geheel eigen en bijzondere draai aan heeft weten te geven.

Voor de meeste eindexamenkandidaten is het de eerste keer dat zij op een podium staan, maar niet voor Sterre. Al meerdere keren zong zij – solo of met een medeleerling – in de aula van de school. Maar uitgerekend vanavond heeft ze een groot probleem: haar stem is weg. Ze wil wel, maar er komt gewoon geen geluid uit. Zichzelf begeleidend achter de piano speelt ze een medley van jaren ’80-nummers en wordt het publiek sporadisch getrakteerd op haar geweldige stem. Girls just wanna have fun, maar dan moet die stem wel meewerken.  

Je zou bijna vergeten dat deze avond voor de artiesten op het podium een eindexamen is. Elke leerling wordt becijferd door muziekdocenten Noortje Vroemen en Harry Jansen. Zij hebben vanaf september met de leerlingen gewerkt aan deze indrukwekkende avond. Het harde werken wordt na het laatste nummer beloond met een groots applaus en rozen voor de artiesten. En Sterre? Zij heeft ondanks haar verloren stem alsnog een geweldige avond gehad.

Leave a Comment