Sinterklaas komt ook naar Prins Alexander!

Prins Alexander – Nog ruim een week en dan is Sinterklaas in Nederland. Vanaf Pakjesboot 12 meldt regelpiet Pepito dat Sint en de Pieten ook langskomen in Zevenkamp, Nesselande, Ommoord en Kralingseveer. Wat gaat er allemaal gebeuren?

Zevenkamp
Zaterdag 12 november organiseert Stichting Sinterklaasisjarig voor de tiende keer de feestelijke intocht in Zevenkamp. Om 13.30 uur begint op het Ambachtsplein een leuk voorprogramma. Om 14.00 uur vertrekt de koets met Sinterklaas en zijn vele Pieten vanaf volkstuinvereniging de Tochten. Via de Cole Porterstraat, Tochtenweg en Lauwersmeer rijdt hij naar het Ambachtsplein. Sint komt daar rond 14.30 uur aan. Na een welkomstwoord volgt de rest van het programma. Er is een fotomomentje, de Pieten zorgen voor spektakel op het plein en Sint maakt de winnaars bekend van de kleurwedstrijd. De tien mooiste tekeningen winnen een prijs. Met als super hoofdprijs een bezoek van Sinterklaas thuis.

Ommoord
Sint heeft uit Spanje veel pepernoten meegenomen om uit te delen. Maar de voorraad moet natuurlijk wel worden aangevuld. Daarom staat zaterdag 12 november de Pepernotenfabriek in het winkelcentrum op de Hesseplaats in Ommoord. Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen de Bakpieten helpen om kruidnootjes te bakken. De Pietenband zorgt voor de muzikale pepernoten. Kom ook bakken en dansen!

Ook kinderboerderij De Blijde Wei (Bergse Linker Rottekade 435) viert Sinterklaas. Woensdag 16 november kunnen kinderen van 13.00 tot 15.00 uur een tekening maken voor de Sint en hun schoen zetten.

Nesselande
Zondag 13 november komt Sinterklaas aan in Boulevard Nesselande. Hij is om 13.00 uur op het Maltaplein. Na een hartelijke ontvangst van de Sint op het podium zorgen de Pieten voor een Mega Pieten Party. Met zingen, dans, springen en natuurlijk een hoop pepernoten. Alle kinderen kunnen meedoen.

Kralingseveer
Zaterdag 26 november organiseert buurt- en speeltuinvereniging Kralingseveer een sinterklaasfeest. Het begint om 11.00 uur met een ballonnenspektakel. Van 12.00 tot 13.30 uur is er bingo. Alle kinderen krijgen na afloop een presentje. Kleine kinderen die niet willen bingoën, kunnen tussendoor worden opgehaald. Helaas is het niet mogelijk voor ouders om aanwezig te zijn in de zaal, maar er is voldoende hulp van de huispietjes. Aanmelden? Stuur voor 15 november een mail naar voorzitterbsvk@gmail.com.

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter