Niet zwemmen in de Eendragtspolder!

Verschillende kinderen die de afgelopen week hebben gezwommen rondom de parkeerplaats in de Eendragtspolder zaten de volgende dag over hun hele lichaam onder de uitslag en rode bulten.

Er zit waarschijnlijk een bacterie in het stilstaande water daar. Laat kinderen dus voorlopig alleen aan de Nesselandekant van de Middelweg zwemmen.

Het zwemmen in de Zevenhuizerplas is wel veilig, daar wordt de kwaliteit van het zwemwater regelmatig gemeten. De diepte van de plas zorgt er voor dat de kwaliteit van het zwemwater beter is.

Hoe het met de kwaliteit van het zwemwater is in Waterwijk is niet bekend maar aangezien deze in verbinding staat met de plas zal de kwaliteit hier over het algemeen nog voldoende zijn.

Gerelateerde berichten

Een gedachte over “Niet zwemmen in de Eendragtspolder!”

  1. Lydia Kool

    in Zevenhuizerplas zuidwestzijde was het vol ganzenpoep toen ik er wilde zwemmen met de kleinkinderen. dat is ook steeds op het pad van de school in nesselande naar de metrohalte. kunt u deze ganzen niet naar elders verplaatsen misschien in t groene hart ergens. ik weet dat ze beschermde soort zijn. inmiddels is het een plaag dus die wet miet eigenlijk opgrheven toch. het us op diverse plekken jn de buyrt van rotterdam gesignaleerd bv ook in alexander prinsenland. ik meld het want dat strand is niet meer begaanbaar en de horeca daar lijdt daar ook onder.

laat een reactie achter