Nieuwerkerkse Limoncello wint prijs op grote internationale wedstrijd

‘Een van de beste ter wereld’De limoncello van Chiesanuova uit Nieuwerkerk aan den IJssel is door een internationale vakjury uitgeroepen tot één van de allerbeste ter wereld. Bij de toonaangevende International Wine & Spirit Competition (IWSC) in Londen schaarde de groep likeur kenners het drankje tot de drie lekkerste limoncello’s. ,,De ultieme droom’’, zegt bedenker Hidde de Groen (42).Voor de jaarlijkse wedstrijd van het zeer prestigieuze IWSC stuurde Hidde de Groen in het voorjaar enkele flessen Chiesanuova (Italiaans voor ‘nieuwe kerk’) in. Zijn limoncello nam het tijdens de wedstrijd op tegen inzendingen uit zo’n 90 landen. Een panel, bestaande uit de meest gezaghebbende likeur kenners van over heel de wereld, beoordeelde alle drankjes blind en deelde punten uit.

De uitslag werd woensdag 30 juni door de jury bekendgemaakt: de Nieuwerkerkse limoncello bleek in de top drie te zijn geëindigd: goed voor de Bronze Award.,, Vanwege de vele complimenten van de échte kenners had ik de stoute schoenen aangetrokken en meegedaan’’, reageert De Groen. ,,Ik ben uiterst perfectionistisch en doe alles zelf: het inkopen van de citroenen bij de allerbeste bio-boer van Rotterdam, het handmatig schillen tot aan het vullen van de flessen. Ook wil ik alle ingrediënten in mijn handen hebben gehad, zodat ik weet dat de kwaliteit uitmuntend is. Ik geloof dat deze liefde terug te proeven is in Chiesanuova.’’ Het oordeel van de jury, met een score van 89 punten, onderstreepte dat.

Volgens de kenners is de Nieuwerkerkse limoncello ‘teder en gebalanceerd, met een goede softe finish en dominante suikersensatie aan het einde’. De Groen: ,,Ik ben ongelooflijk trots. Het is niet zomaar een prijs bij een lokaal opgezet proeverijtje, maar een grote internationale wedstrijd. ́ ́Voor Hidde de Groen is de prijs dan ook een bekroning op zijn werk.

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter