Weer een ernstig ongeval met een scooter op de Laan van Dada bij metro NesselandeEerder deze week werd er ook al een scooter aangereden op de Middelweg bij Nesselande waarbij een meisje ernstig gewond raakte. Vanmiddag werd een scooter geschept op de Laan van Dada. De automobilist kwam onder het metrostation vandaan en schepte de scooterrijder met een harde klap.

Het kruispunt staat bekend als gevaarlijk. Veel schoolgaande kinderen steken hier dagelijks de weg over terwijl automobilisten onder het metrostation uit een bocht komen, slecht zicht hebben en vaak te hard rijden. (50 km is echt te hard voor dit kruispunt) Die combinatie zorgt voor veel ongelukken en bijna ongelukken.

Bewoonster Diana woont boven het kruispunt en geeft aan dat ze hier sinds 2012 woont en al veel ongelukken heeft zien gebeuren. Ze houdt haar hart vast voor het zomerseizoen als ook weer veel motoren door Nesselande scheuren. ‘Er moet iets gebeuren aan de verkeersveiligheid in Nesselande’.

Auke Bergsma, één van de coordinatoren van Buurtpreventie Nesselande, wil graag dat er extra maatregelen komen op het kruispunt. Eerder is een proef geweest met stoplichten maar die proef was slecht uitgevoerd en zorgde voor meer verwarring bij schoolgaande kinderen. ‘De snelheid moet omlaag en het moet overzichtelijker’ zegt Bergsma.

In de zomer groeien ook de rietkragen nog eens metershoog waardoor het zicht op het fietspad helemaal slecht is. Het Buurtpreventieteam snoeit zelf soms maar het riet in de zomer omdat het Hoogheemraadschap en de gemeente dit niet consequent doen. Duidelijke waarschuwingslichten zouden in combinatie met een lagere snelheid al veel ellende kunnen voorkomen. Veel ouders durven hun schoolgaande kinderen nu hier niet alleen te laten oversteken en brengen hun kinderen met de auto naar school, dat moet anders!

Bergsma heeft zich als betrokken Nesselander inmiddels zelf maar kandidaat gesteld voor de Wijkraad in Nesselande zodat (verkeers)veiligheid in Nesselande voldoende aandacht krijgt en er korte lijntjes zijn met de Coolsingel om Nesselande nog mooier en veiliger te maken. Hij heeft hierbij de grootste partij, Leefbaar Rotterdam achter zich staan, niet als doel maar wel als middel. Dat het hem zou gaan om politieke ambities wuift hij dan ook snel van de hand: ‘dan moet je lid worden van een landelijke partij en niet een lokale partij. Dit kost ontzettend veel tijd en energie maar je doet dit voor een nog beter Nesselande. Daar zet ik mij graag voor in’.

Welke oplossing zie jij voor dit kruispunt?

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter